SLO - Agnesana Shih Tzu Fairytale

Go to content

Main menu:

SLO

SLO/DK
Domovina shih tzujev je Tibet. Pasma je nastala pred približno tremi tisocletji v samostanih in na dvoru. Bili so dvorni psi, zelo cenjeni in so jih podarili samo zelo cenjenim dvorjanom ali na kitajski dvor. Kitajci so pse ljubosumno cuvali na svojem dvoru in jih niso podarjali nikomur. Do revolucije je bila to ena izmed najštevilcnejših pasem na dvoru. Potem pa so jih komunisti pobijali kot ostanek buržoazije. Le redke so rešili tuji diplomati, tako se je pasma razširila po svetu. Najprej v Anglijo, Norveško, Dansko in Francijo, kasneje pa po vsem svetu.

Beseda shih tzu pomeni levji pes. Hoteli so narediti psa po podobi leva, kajti ta je bil svet. To pasmo so naredili ljudje in že od zacetka živi v sožitju z nami. Shih tzu ima dvojni znacaj, je majhen podivjanec, ki dirja naokoli kot, da mu gre za življenje, nato pa se vrže na tla in se ne meni za nic na svetu. So družabni, primerni za otroke. To ni pes enega cloveka, je družinski pes, ki ni sovražno nastrojen proti tujcem. Njih samo ignorira, je vzvišen in dostojanstven, kot so bili vcasih kitajski cesarji.

Prepricani smo, da vsak lastnik pasjega ljubljencka zasluži le najboljše. Zaradi tega selektivno vzrejamo kvaliteto in ne kvantiteto. Aktivno sodelujemo v razstavnih arenah, vzredili smo vec šampionov.
Ti kužki niso samo šampioni na razstavah ampak tudi v srcih lastnikov. Spoštujemo eticni kodeks in cenimo nase kuzke kot druzinske prijatelje.

Naši mladicki so vzrejeni v našem domu in so del družine. Shih tzuji imajo cudovite kožušcke in klasicen zasanjan pogled shih tzujev, poln samozavesti in arogance.

Verjamemo tudi, da je pri vzreji treba vzeti v obzir tudi zdravstveno stanje živali in pravilno nego le-<wbr>teh. Verjamemo, da vsak nov lastnik zasluži visoko kvalitetnega mladicka, zdravega duha in telesa, pa naj bo kupljen za razstave ali pa za hisnega ljubljencka.

Menimo, da morajo bodoci lastniki vedeti, da so njihovi ljubljencki iz kvalitetne vzreje s pravilno nego in vzgojo mladickov in tudi s kasnejšo pomocjo novim lastnikom, ne pa kužki iz razmnoževalnih farm , katerih lakomni lastniki vzrejajo dolocene pasme samo zaradi trenutne mode in velikega povpraševanja po teh pasmah.

Zadnje leglo 2014, oce Tellenmussukat Onnen Aika in mati Agnesana Hazel Mae.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu