DK - Agnesana Shih Tzu Fairytale

Go to content

Main menu:

DK

SLO/DK
Deres oprindelse er stadig noget uklare, tilslørede med en vis myte. Der er dokumenter, malerier og andre kunstgenstande, eventuelt dating os tilbage til AD624.
Legend spor deres oprindelse til templer i Tibet, hvor de var små løve hunde og var meget beæret. De blev betragtet som et helligt dyr, og nogle mente, at sjæle af urigtig munke indtaste deres kroppe. Det er almindeligt troede de var holdt i templer, mærket som hellige hunde og givet til kejsere af Kina som en hyldest gave so stor ære.

I 1908, Dalai Lama sendt Shih Tzus til Tzu Hsi, Dowager Empress af Manchu dynastiet. Hun  var kendt for at være en lidenskabelig hund forædleren.

Den Empress selv overvågede avl af Shih Tzus at sikre, at de ville forblive adskilt fra Pekingese som hun allerede ejede.

Under den kommunistiske revolution den Shih Tzu var på randen af udryddelse. På et tidspunkt kun 14 forblev i verden - 7 hanhunde og 7 tæve. Nogle af disse 14 var ved dette punkt befinder sig i England og Skandinaven, hvor de indførte sit første Shih Tzus i 1930.

Generation efter generation af kvalitet hunde forædlet fra års omhyggelig planlægning og kærlig pleje af samvittighedsfulde opdrættere. Vi føler at championer er ikke kun forædlet klogt, er de også rejst og konditioneres omtanke. Vi avler kun til bedre racen. For jer, som ønsker kompakt hunde med fremragende temperament, smukke ansigt, udtryk og drømmelignende bevægelse kan finde sin drømme hund i vores kennel, fordi disse er vigtigste karakteristikker af vores Shih Tzu.
Vores sidste kuld fra 2014,
far Tellenmussukat Onnen Aika og mor Agnesana Hazel Mae.
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu